100% Extraordinary Handmade Jewellery Collection

By Greek Designers based in Greece

Check our new collection

THE DESIGNERS

George

George

Ο George Prokopidis είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί είχε έφεση στην δημιουργία  και στο χώρο της μόδας. Έχει μελετήσει σε βάθος όλους τους σπουδαίους δημιουργούς  γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι το κόσμημα αποτελεί την επιτομή ενός outfit και αναπόσπαστο κομμάτι του. Όνειρο του ήταν πάντα η υλοποίηση μιας ιδέας σε υλη, ακριβώς όπως την είχε στο μυαλό του μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εμμονικος με την ποιότητα πειραματίστηκε σε αμέτρητες τεχνικές επεξεργασίας και κατασκευής με στόχο την τελειότητα.
Ήδη τα πρώτα του κοσμήματα τα δημιούργησε στην ηλικία των 18 ετών με μόνα υλικά δέρμα και σχοινί. Ακριβώς όπως και τότε το πάθος του παραμένει το ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα εχει την τιμή και την χαρά να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Kάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Σχολή Επιστημών Πληροφορίας) συνέχισε τις σπουδές του κατακτώντας το μεταπτυχιακό του σε «Digital Media Networks – Systems Architecture 3D design». Επίσης διαθέτει πιστοποιητικό στην δημιουργία 3D σχεδίων κοσμημάτων χρησιμοποιώντας το  Rhino Gold.

Rene

Rene

Η Rene Gerontidou είναι το Alger ego του Γιώργου. Το μεγαλύτερο πάθος της ανέκαθεν ήταν το σχέδιο και η φαντασία. Η αποτύπωση και η δημιουργία. Από μικρή δεν σταμάτησε ποτέ να ξεφυλλίζει καταλόγους κοσμημάτων από όλο τον κόσμο και δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για αυτά.

Συνήθιζε να ζωγραφίζει τις ιδέες της με μολύβι σε χαρτί ξοδεύοντας ατέλειωτες ώρες μέχρι να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύει πολύ στη διαδικασία της «ωρίμανσης» για αυτό και πάντα αφήνει τα σχέδια της να ωριμάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα τα επεξεργάζεται ξανά, μέχρι να αγγίξει την τελειότητα.

Είναι απόφοιτος του Βρετανικού πανεπιστημίου University of Plymouth όπου κατέκτησε το πρώτο της πτυχίο «Architecture & Design Part I». Στην συνέχεια της σταδιοδρομίας της ταυτόχρονα με τις σπουδές της «Architecture March Part II» στο πανεπιστήμιο Lincoln, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην κατασκευαστική εταιρεία Urban Soul Project. Είναι πιστοποιημένη σχεδιάστρια 3D κοσμημάτων στα  προγράμματα Rhino Gold και Matrix.

Λιγα Λόγια για το τι κάνουμε…

Όλα τα κοσμήματα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τους δυο σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 170 μοναδικά σχέδια.
Η φιλοσοφία τους στο σχέδιο διέπεται από απόλυτη αρμονία, αντικατοπτρίζοντας μια elegant και ταυτόχρονα minimal αισθητική επικεντρώνοντας την τεχνική τους σε μέταλλα με υψηλή ποιότητα από Ασήμι 925, Ορείχαλκο και ημιπολύτιμους λίθους.

«Το σχέδιο κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά αυτό που κάνει ένα κόσμημα πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η κατασκευή η ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο…»  

Η διαδικασία σχεδιασμού για αυτούς αποτελεί καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Πηγή της έμπνευσης τους αποτελεί το απόσταγμα των εμπειριών τους και η διαρκής δίψα τους για δημιουργία.

Όσον αφορά την διαδικασία της κατασκευής, αυτή περνάει από τα χέρια τους ολοκληρωτικά, βήμα προς βήμα και ενέχει πολλά στάδια.
Το πρώτο στάδιο αποτελείται από την σύλληψη της έμπνευσης και την αποτύπωση της σε χαρτί.

Το δεύτερο στάδιο είναι η φάση της «ωρίμανσης». Ενα σχέδιο αφήνεται να ωριμάσει μήνες  μέχρι την τελική του επεξεργασία. Εν συνέχεια μετά την ωρίμανση, το επόμενο στάδιο είναι η μετάβαση του τελικού σχεδίου σε ύλη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικού ψηφιακού προγράμματος, το οποίο θα το εκτυπώσει σε μορφή ρητίνης ώστε να δημιουργηθεί το μοναδικό τρισδιάστατο καλούπι του κοσμήματος.

Το επόμενο στάδιο είναι εκείνο της χύτευσης του υλικού στο καλούπι ώστε να δημιουργηθεί το τελικό σχέδιο όπως και η φάση του φινιρίσματος για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν τελειώνει όμως εδώ η διαδικασία.
Το κάθε κόσμημα περνάει από διεξοδικούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής για να διασφαλίσει την απαράμιλλη αξία του από την σύλληψη μέχρι την υλοποίηση του, στα βάθη του χρόνου.

«Τα κοσμήματα μας και η θερμότατη αποδοχή από το κοινό, είναι η απόδειξη πως ο κόσμος αναγνωρίζει την έννοια της υψηλής αισθητικής  και ποιότητας στις επιλογές του»

Οι σχεδιαστές διατηρούν το καταστημα τους στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 21 το οποίο έχουν εμπνευστεί και σχεδιάσει οι ίδιοι εξ´ολοκλήρου.

G&P jewellery Short Films

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ & Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Όλα τα κοσμήματα των G&P είναι 100% χειροποίητα. Η συλλογή τους εκτίθεται και διατίθεται προς πώληση σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ευρώπη όπως και στα περισσότερα Αεροδρόμια της Ελλάδας. Τα κοσμήματα φέρουν πιστοποιητικό γνησιότητας, λογότυπο της G&P Jewellery και παρέχουν εγγύηση ως προς την αντοχή του χρώματος. Όλα τα σχέδια συνοδεύονται από πολυτελή συσκευασία κοσμήματος με το λογότυπο των G&P.

The participation of the company in exhibitions

The company’s activity has gained readability both in Greece and abroad with various references in magazines and websites, as well as with continuous invitations to participate in exhibitions all over Europe. British Vogue presented the company to its international audience in February 2017. G&P Jewellery is about to participate with the D32 stand at the International Jewellery Exhibition in February 2018.